Startpagina Visie Diensten Expertise Producten Contact
 
     
   
 

Expertise

ITRES heeft met 15 jaar ervaring veel kennis in huis. Het is voor uw organisatie belangrijk dat de informatie gemakkelijk en snel beschikbaar is. Tevens is het zeer belangrijk dat uw systeem robuust is opgezet. Het uitbreiden van het systeem moet gemakkelijk en betaalbaar zijn. Bij storingen moet er meteen ingegrepen worden en moeten de juiste beslissingen genomen worden. U wilt zo snel mogelijk weer verder kunnen. Uw vertrouwelijke gegevens mogen niet op straat komen te liggen, veiligheid is belangrijk.

Centraal beheer

Met applicaties als PowerFuse, Citrix en Softgrid kan de automatisering worden gecentraliseerd. Hierdoor kan het beheer van uw systeem zeer efficiŽnt worden uitgevoerd en kunnen kosten worden bespaard. ITRES heeft de expertise in huis om deze applicaties bij u te implementeren, (proactief) te beheren en onderhoud uit te voeren.

Virtualisatie

Door gebruik te maken van VMWare, kunnen veel kosten worden bespaard! VMWare zorgt voor een efficiŽnt gebruik van uw hardware resources. Vaak moeten applicaties op een aparte daarvoor bestemde server worden geÔnstalleerd. Met het gebruik van VMWare hoeft voor een extra server geen extra hardware worden aangeschaft. Wanneer het systeem niet voldoende capaciteit biedt, kan deze eenvoudig en betaalbaar worden uitgebreid.

Mailserver

Veel bedrijven hebben hun eigen mailserver, het voordeel is dat alle mailadressen in eigen beheer zijn. Tevens kan dan gebruik gemaakt worden van agenda's, die ook gedeeld kunnen worden met de collega's. E-mail kan ook remote aangeboden worden via een browser of een PDA. Twee bekende mailservers zijn Exchange server van Microsoft en Kerio Mailserver.

SQL Server

Voor veel toepassingen worden databases gebruikt, een van de bekendste is Microsoft SQL Server. De database kan gebruikt worden door CRM applicaties, management systemen etc. Voor belangrijke applicaties die een hoge beschikbaarheid moeten hebben is het mogelijk een cluster op te zetten.

Telewerkoplossing

In veel situaties is het wenselijk op afstand te kunnen werken, dit houdt in dat een medewerker niet aan kantoor gebonden is om zijn/haar werk te doen. Er zijn diverse oplossingen, ieder voor een specifiek gebied. Ook kan e-mail gelezen worden middels webmail. Ook kan een volledige werkplek aangeboden worden middels een terminal server. Toegang is te beveiligen met hardware tokens. De wens bepaalt de invulling.

Firewall

Zodra er toegang tot internet beschikbaar is dient een firewall ingezet te worden om ongewenste bezoekers of data buiten (of binnen) te houden. Een Firewall kan, afhankelijk van de wensen, een hele simpele tot een hele complexe oplossing omvatten. Firewalls worden geleverd door o.a. Cisco, Checkpoint en Kerio.

Calamiteitenplan

ITRES kan, in nauwe samenwerking met haar partners, u een krachtige en betrouwbare oplossing bieden die er voor zorgt dat bij calamiteiten uw informatie binnen afzienbare tijd weer voor de medewerkers beschikbaar is. Door het gebruik van de juiste combinatie van hoogwaardige producten, het opzetten van een doordacht calamiteitenplan kunnen wij dit sneller en effectiever realiseren dan de concurrentie.

Veiligheid

Noodstroomvoorziening

Tijd kost geld. Wanneer uw werknemers bij een stroomstoring niet door kunnen werken, kost dit veel geld. En als zich een stroomstoring voordoet, kan dit uw systeem beschadigen en gegevens kunnen verloren gaan. Een goede noodstroom voorziening kan het systeem tijdelijk functioneel houden bij een stroomstoring. Wanneer de storing gedurende langere tijd aanhoudt, kan de noodstroom voorziening zorgdragen voor een goede procedure voor het uitschakelen van het systeem. Ook is het belangrijk dat de communicatie infrastructuur functioneel blijft voor de urgente onderdelen van het systeem, zoals de switches en de routers.

Inbraakbeveiliging

Virussen, spam, hackers, spyware, addware, mallware, wie heeft hier nog nooit mee te maken gehad? Iedereen! Het is daarom voor u ook belangrijk dat uw systeem hiertegen bestand is. Uw systeem moet deze gevaren zo vroeg mogelijk detecteren en de juiste beslissingen nemen. Als bijvoorbeeld spam naar u wordt gestuurd, moet dit in een vroeg stadium worden gedetecteerd. Het systeem en de gebruikers mogen hier niet mee worden belast. Het is daarom belangrijk dat er zorgvuldig wordt nagedacht over het ontwerp van uw systeem.

 

 

 
     
 
© 2017 ITRES IT Resources BV